TÁMOP 1.4.1.
 
Fiatalokkal a magyar műemléki topográfia fejlesztéséért
TÁMOP-1.4.1-12/1-2013-0121

 
Mivel a szakképzettséggel rendelkező regisztrált pályakezdő álláskeresők elhelyezkedésének egyik legnagyobb akadálya továbbra is a munka világában szerzett munkatapasztalat hiánya, ezért a fontosnak tartjjuk, hogy a fiatalok a végzést követően a lehető leghamarabb dolgozni kezdjenek, és szerezzék meg azt a munkatapasztalatot, amely elengedhetetlen feltétele a tartós munkavállalásnak. Azok a szakképzett fiatalok, akik munkatapasztalat hiányában nem tudnak elhelyezkedni és érdeklődnek a műemléki topográfia iránt, alapítványunk programjában „időveszteség nélküli” lehetőséget kapnak a mielőbbi támogatott munkába állásra ezzel a megfelelőgyakorlati ismeretek, munkatapasztalat megszerzésére.
 
A piacgazdaság keretei között az állami szervek és intézmények közfeladataikat, így a műemléki topográfia feladatait is csak a civil és nonprofit szektorral együttműködve, kiegészítőforrások bekapcsolásával tudják ellátni. A civil és nonprofit szervezetek fontos szerepet töltenek be abban, hogy helyi szinten összekapcsolják a kielégítetlen lakossági, közösségi szükségleteket a kihasználatlan munkaerő-forrásokkal, új lehetőségeket tárnak fel a munkahely-teremtésre.
 
A jelen pályázati projektünk célja a fiatalok foglalkoztatásának, munkatapasztalatuk megszerzésének elősegítése, valamint az Alapítvány a Magyar Műemléki Topográfiáért fejlesztése, a szolgáltatói kapacitások megerősítése. A támogatás az alapítvány belsőkapacitásainak erősítésével, az érintett topográfiai szolgáltatások minőségének javítását, a változó társadalmi és gazdasági feltételekhez való igazodását szolgálja. A programban 7 fiatal vett részt 2014-ben.
 
 
Oldal nyomtatása