TÁMOP 1.4.3
 
Társadalmi vállalkozás fejlesztése a műemléki topográfiai feladatok ellátására
TÁMOP-1.4.3-12/1-2012-0099

Az Agóra Vidékfejlesztési Alapítvány együttműködve a Topográfiai Munkacsoporttal az Innovatív, kísérleti foglalkoztatási programok támogatása c. pályázati konstrukcióban „Társadalmi vállalkozás fejlesztése a műemléki topográfiai feladatok ellátására” (TÁMOP-1.4.3-12/1-2012-0099) címmel valósít meg pályázatot.
 
A pályázati program célja a műemléki topográfiák elkészítését segítő szakmai szolgáltatások társadalmi vállalkozási formában való megteremtése Magyarországon egy fenntartható innovatív foglalkoztatási program keretein belül. A program során a műemléki feladatok állami átszervezése miatt munkanélkülivé váló, speciális "műemlékes" tudással bíró munkanélküliek felkészítése és foglalkoztatása zajlik olyan piacképes tevékenységre, mely közösségi célokat is szolgál és mindeközben önfenntartó módon tud működni.

A projekt által képzésben résztvevő szakemberek feltérképezik Heves, Fejér, Veszprém, valamint Borsod- Abaúj- Zemplén megye műemléki topográfiáját, majd az elkészült munkát útikönyvként, informatikai adatbázisként, fejlesztési dokumentumként is használni lehet a jövőben

A pályázat keretében 20 fő térinformatikai ügyintéző képzésben (OKJ) részesült, mely során geodéziai, topográfiai ismereteket, térképismeretet, a műemléki topográfiai objektumok térbeli leképezésének módját sajátíthatják el a projektben résztvevők.
A képzés befejezését követően - sikeres vizsga után - foglalkoztattuk a a résztvevővek, először az Alapítványnál, majd a projekt keretei között létrehozott Magyar Műemléki Topográfia Nonprofit Kft-nél.

A projekt eddigi eredményei:
- 133 jelentkező közül 20 fő projektbe vonása, akik képzésben részesültek
- 15 fő térinformatikai ügyintéző képzést sikeresen elvégeztek
- Speciális, topográfiai ismeretek átadása, oktatási segédanyagok nyújtása
- A projektbe bevontak részére egyéni szükségletekre épülő tanácsadás biztosítása, egyéni fejlesztési és szolgáltatási terv elkészítése, helyzetfeltárás
- Folyamatos segítségnyújtás, nyomon követés mentorok bevonásával
- Műhelykonferencia szervezése Egerben, Fehérváron és Veszprémben
- Kötetbemutatók és tájékoztató fórumok szervezése
- 15 fő foglalkoztatása, 10 fő továbbfoglalkoztatása
 
 
 
A projektről eddig megjelent pr-cikkekek:
 

 
 
 
 
 
 
 
Oldal nyomtatása